Розвінчаний диетологический міф про вуглеводи

Розвінчаний диетологический міф про вуглеводи

Група вчених з Суррейського університету представила дані експерименту, які говорять про те, що їсти макарони на вечерю - це не небезпечно з точки зору зайвої ваги. Для організму немає значення, в який час доби споживаються вуглеводи, заявили дослідники.

Є популярна диетологическая теорія про те, що вуглеводи шкідливо їсти на ніч - з'їдені пізно увечері хліб, рис або макарони різко підвищують шанси на появу зайвих кілограмів. Багаті вуглеводами продукти, згідно з цією концепцією, краще їсти на сніданок, коли організму потрібна енергія.

В рамках дослідження здорові добровольці повинні були з'їдати фіксований обсяг вуглеводів. Перші 5 днів основну частину вуглеводів потрібно вживати за сніданком, на вечерю відкладалося лише невелика кількість. Потім ще 5 днів вуглеводи поїдалися учасниками в режимі рівномірного розподілу протягом дня. У наступні 5 днів - в основному, на вечерю.

Спостереження за рівнем глюкози в крові людей показало, що після вуглеводних вечерь середній рівень глюкози в крові учасників виявився навіть нижче, ніж після вуглеводних сніданків. Проаналізувавши всі отримані в експерименті дані, вчені констатували: для організму має ключове значення не на часі доби, в яке з'їдаються вуглеводи, а тривалість попереднього періоду, за який вони не вживалися.

Якщо не є вуглеводи, - макарони або хліб, - протягом усього дня, їх можна з'їсти на вечерю, не побоюючись за фігуру, відзначили в результаті фахівці.

Отправить комментарий