Дієтологи: заморожені овочі корисніше за свіжі

Дієтологи: заморожені овочі корисніше за свіжі

Для дотримання дієт і режимів харчування, що сприяють схудненню, заморожені овочі можуть бути корисніше за свіжі, - до такого висновку прийшли вчені з Університету Сіднея. З'ясувалося, що часто заморожені овочі містять більше поживних речовин.

Австралійські вчені провели дослідження за участю 1000 осіб. Вони щодня їли овочі, але частина випробовуваних за завданням фахівців вживала в їжу тільки заморожені продукти.

Як виявилося, використання заморожених овочів краще допомагає людям витримувати здоровим режим харчування, - перш за все тому, що їх простіше використовувати.

«Такі овочі зручні, оскільки продаються в уже готовому вигляді і не вимагають додаткової обробки. При цьому втрати корисних речовин в городніх плодах виявилися мінімальними», - привели свої доводи автори проекту.

Експерти відзначили, що сам процес заморозки має на увазі збереження в продукті всіх його корисних мікроелементів. За їх словами, при заморожуванні в деяких овочах знижується рівень вітаміну С, але тільки трохи. Окремі види овочів абсолютно не втрачають у собі вітамінної користі, - наприклад, в моркві вітамін С при заморожуванні зберігається практично в первісному обсязі.

«Під час розморожування овочі втрачають корисні речовини, але все одно в малих кількостях», - додали автори дослідження.

Отправить комментарий